vse se je začelo...

...leta 2015 se je naša MIji v hladnih decembrskih dneh odločila, da svojim dolgoletnim sanjam da tudi obliko. Najela je majhen prostor v centru Ljubljane, ki je omogočal kuhanje z vokom. Vonj njene kuhe/hrane je premamil nekaj ljudi, ki so se sprehajali po mestu. Postregla jim je pisano, hitro predvsem pa zdravo hrano in tako prepričala marsikaterega gurmana, ki je dvomil o avtentičnosti tajske hrane na slovenskih tleh.

Ime On thai je sestavljeno iz dveh ključnih besed. ON- predstavlja začetek šova, začetek sanj, začetek rasti. Sama beseda THAI- pa predstavlja prva lastnika tajskega rodu, ki sta odprla restavracijo na slovenskih tleh. 

V logu restavracije pa se skriva tudi okrasni vzorec Lai thai kot simbol za izražanje načina življenja, verovanja, nežnosti ter lepote.

Z vse večjim povpraševanjem po eksotičnih okusih sta se z možem AJ-jem odločila malo kuhinjo sredi Ljubljane povečati. Tako se je aprila 2022 na Rudniku odprl nov lokal s še bolj razširjeno ponudbo hrane.

Dosledno in korektno preverjanje kvalitete naše hrane nam omogoča avtentičnost in svežino samih jedi, ki so vam, našim gostom tako zelo všeč in zaradi vas lahko sanje o pristni tajski hrani rastejo in se razvijajo.

 

Ponašamo se tudi s prestižnim priznanjem Thai SELECT, ki ga podeljuje Ministrstvo za gospodarstvo vlade Kraljevine Tajske, s katerimi jamčijo za avtentični okus tajskih sestavin in jedi na Tajskem in po svetu.

 

zanimivosti tajske kuhinje

Značilen kuharski slog in prefinjene mešanice začimb in svežih živil je gonilo tajske kuhinje. Kombinacija kislo, sladko, grenko, slano, predvsem pa pikantno, jasno izraža tajsko kulinariko ter s tem ustvarja edinstvene okuse. 

 

Tajska kuhinja je zelo priljubljena v zahodnem svetu. Pravzaprav sta dve tajski jedi – Pad Thai in Tom Yum – najbolj prepoznavni jedi in na voljo po vsem svetu.

Za tajsko hrano je značilen neverjeten okus, predvsem zato, ker tajski kuharji uporabljajo različne začimbe. Za slanost svojih jedi uporabljajo stvari, kot sta sojina in ribja omaka. Za sladkanje jedi pa pogosto uporabljajo palmin sladkor in različne sadne izvlečke.  Zelišča, ki jih dodajajo jedem so običajno sveža. Izkušen kuhar bo posebno pozornost posvetil vsaki jedi in se bo po najboljših močeh trudil doseči popolno ravnovesje.

 

V nasprotju s tem, kar mnogi turisti ali obiskovalci mislijo, palčke niso običajen pripomoček za uživanje tajske hrane! Primarni jedilni pripomoček sta žlica in vilica.
Tajci so zelo prijazni in družabni, zato seveda radi jedo v velikih skupinah in običajno naročijo dovolj za celotno mizo, saj je navada poskusiti več jedi hkrati.

Tajci svoje življenje vrtijo okoli hrane, so veliki sladokusci! Obroki so vedno natančno načrtovani, priporočila za hrano in restavracije pa so najbolj priljubljene teme pogovorov med domačini. Tajci svoje družabne trenutke najraje preživljajo ob mrzlem pivu, prijateljih in seveda dobri hrani. 

 

Kot lahko vidite, ima tajska kuhinja veliko za ponuditi. Ni čudno, da je Tajska med najbolj priljubljenimi turističnimi destinacijami v Aziji. Če se vam zdi Tajska predaleč, da bi poskusili njihovo hrano, ne skrbite – naša restavracija je veliko bližje! Oglejte si naš jedilnik in preverite, ali ponujamo kaj, česar še niste poskusili. Obiščite nas in uživajte v neverjetnem okusu tajske kuhinje!